Informatie

Wat zijn Solderupp educatieve soldeerkits?

Een Solderupp educatieve soldeerkit is een kit, bestaande uit losse onderdelen, welke een gebruiker vervolgens in elkaar zet. Tijdens het in elkaar zetten leert de gebruiker meer over elektronica, solderen, en de werking van het in elkaar gesoldeerde circuit.

Wat is het verschil tussen een standaard soldeerkit en een Solderupp educatieve soldeerkit?

Een standaard soldeerkit bevat onderdelen en een gebruiksaanwijzing om deze in elkaar te zetten. Wat de Solderupp educatieve soldeerkits echter uniek maakt, is het toegevoegde educatieve materiaal in de gebruiksaanwijzing als in de ondersteunende video’s.

Waarom zijn deze kits belangrijk voor techniekonderwijs?

Elektronica is in het dagelijks leven overal terug te vinden, van een verkeerslicht tot aan de elektrische fiets. Al deze apparaten bevatten kleine, elektronische onderdelen.
Educatieve soldeerkits leren mensen hoe elektronische onderdelen werken, en hoe deze kunnen worden gebruikt in circuits. Op deze manier draagt Solderupp bij aan het verbeteren van het techniekonderwijs.

De educatieve soldeerkits van Solderupp zijn ontwikkeld in samenwerking met de basisschool Harry Bannink Enschede, middelbare school Bonhoeffer college Wethouder Beversstraat Enschede, en het Instituut van Engineering in Assen. Speciale dank gaat uit naar Levi Wolbers en Paul Nederstigt van het Bonhoeffer College, welke een grote bijdrage hebben geleverd tijdens te ontwikkeling van de producten van Solderupp. 

Tijdens de ontwikkeling van de kits wordt er gekeken op welke manier het educatieve aspect zoveel mogelijk onder de aandacht kan worden gebracht. Dit is duidelijk terug te vinden in de gebruiksaanwijzing én het videomateriaal, wat bovendien standaard inbegrepen is bij de kits.

Verder is er gekeken op welke manier het solderen van de elektronica op de printplaten in de kits zo eenvoudig mogelijk kan worden gemaakt. Om deze redenen zijn de kits van Solderupp geschikt voor een breed publiek:

Basisscholen: groep 7 en 8;
Middelbare scholen onderbouw: onderbouw praktijkscholen, onderbouw VMBO en onderbouw HAVO/VWO;
Middelbare scholen bovenbouw: VMBO profielen PIE (Produceren, Installeren en Energie) en D&P (Dienstverlening en Producten);
Techniek of maakinstellingen: Technolabs en Maaklabs;
Vervolgonderwijs: onderbouw MBO en HBO (voor open dagen).

Voordelen van de Solderupp educatieve soldeerkits
  • Duidelijke, educatieve handleiding;
  • De kits bestaan uit kwalitatieve onderdelen;
  • Videomateriaal als ondersteuning voor elke kit;
  • Ondersteunt het technisch onderwijs op scholen.

Ben jij een docent, of ben jij werkzaam binnen een educatieve instelling? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via contact@solderupp.com. Wij helpen je graag verder.